Ürün Arama
Filters
Kapat

Gizlilik

MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ

3 Ocak 2019

Tüm Kullanıcılarımızın gizliliği bizim için çok önemlidir. Bir Uygulama Kullanıcısı olarak Hizmetimizi kullandığınızda, (Uygulama Yayıncısı olarak) Kişisel Verilerinizi işleriz. Bu Gizlilik Bildirimi, Kişisel Verilerinizi nasıl koruduğumuzu ve işleme aldığımızı açıklar. Dikkatlice okumanızı öneririz.

1. Bu Gizlilik Bildiriminde ne belirtilmiştir?

Bu Gizlilik Bildirimindeki bölümler size aşağıdaki konular hakkında bilgi verir:

  • İşlenen Kişisel Verilerin türleri,
  • Kişisel Verilerin işlenme amaçları,
  • Kişisel Verilerin işlendiği yerler,
  • Kişisel Verileri korumak için uygulanan güvenlik önlemleri,
  • Üçüncü şahıslarla ilgili sorumluluk sınırları,
  • Kişisel Verilerinizi görüntüleme, değiştirme ve silme,
  • Gizlilik Bildiriminde yapılan değişiklikler,

2. İşlenen Kişisel Verilerin türleri

A. Hizmet amacıyla kullanılan Kişisel Veriler

Hizmetimizi geliştirmek için Anonim Verileri kullanırız. Bu bilgiler, Hizmet aracılığıyla kamuya açıklanmayacaktır.

B. Otomatik olarak oluşturulan bilgiler

Diğer web siteleri ve çevrimiçi hizmetlerin çoğu gibi, Uygulamayı nasıl kullandığınızla ilgili otomatik olarak üretilen bilgileri toplar ve işleriz. Toplanan bilgiler, IP adresinizi ve/veya size özel cihaz kimliğinizi içerir.

Uygulama, tercihiniz doğrultusunda, coğrafi konum bilgilerinizi kullanabilir. Coğrafi konum bilginizin alınmasını istemiyorsanız mobil cihazınızın ayarlar bölümünden konum tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Uygulamaya, Sosyal medya/ağ hesabınız ile bilgi erişim izni vermeyi tercih ederseniz; sosyal ağ hesabınızdaki temel kişisel bilgileriniz (adınız ve e-posta adresiniz gibi), sosyal ağ kullanıcı kimliğiniz (şifreniz değil) ve Uygulama aracılığıyla paylaştığınız yayınlarla ilgili parametrelere erişebiliriz. Erişilebilen ve alınabilecek bilgileri kontrol etmek için gizlilik tercihlerini nasıl ayarlayabileceğiniz hakkında bilgiye ilgili sosyal ağın gizlilik politikasından ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda, erişim sağlanan sosyal medya/ağ hesabınızda geçerli olan tercihleriniz Uygulamada otomatik olarak oluşturulur. Bu bilgiler, Uygulamanın nasıl kullanıldığını daha iyi anlamamıza ve bir kullanıcı olarak ihtiyacınıza uygun hizmet üretmemize yardımcı olur.

Uygulama içinde, kullanıcıyı tanımak adına aşağıdaki bilgiler saklanır:

  • İsim Soyisim,
  • Telefon Numarası,
  • Doğum Tarihi,
  • E-posta,
  • Cinsiyet,

Uygulama sahibine, uygulama kullanımı hakkında bilgi vermek için aşağıdaki bilgileri de topluyoruz:

• Uygulamayı açtığınız an,

• Uygulamanın içinde açtığınız ekranlar ve bu ekranlarda harcadığınız süre,

• Uygulamadan ayrıldığınız an.

 

  • Mobil ve Kablosuz Ağ bağlantısı: Uygulamayı kullanmanız için gerekli olan internet bağlantınız için gereklidir.
  • Lokasyon: Kampanyalı markanın size yakın olan şubeleri göstermemiz için gerekir.
  • Telefon Numarası Arama: Kampanyalı markanın ilgili mağazasını direkt olarak uygulama üzerinden aramanıza izin verir.
  • Bildirim, SMS, email: Kullanıcıya sağlanacak hizmetlerin kusursuz sunulabilmesi, olası gönderilerin sağlıklı şekilde teslim edilmesini sağlar.

 

Kullanıcıya çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve kişiye özel reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişim yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla 6698 sayılı Kanunundaki veri işleme koşullarına uygun olarak işlenebilmesine dair bilgilendirilmiş olup, rıza vermiştir.

C. Belirli Bilgiler

Sizden sadakat kartı, haber bültenleri, reklamcılık gibi bazı etkinliklere başvurmanız istenebilir; bu durumda bazı kişisel bilgiler gerekebilir. Bu bilgiler, hizmetimizin (üçüncü şahıslar dahil) veritabanında saklanarak bizimle paylaşılacaktır.

Uygulamadaki fotoğraflar da dahil olmak üzere Veri yüklemeyi tercih ettiğiniz durumda, bu veriler uygulamanın diğer kullanıcıları tarafından görülebilecektir.

3. Kişisel Verilerin işlenme amaçları

A. Amaçlar

Taraflar Kişisel Verileri aşağıdaki amaçlarla işlemektedir:

 

  • Hizmeti kullanabilmenizi sağlamak için,
  • Hizmetimizle ilgili bilgileri güncel tutmak için,
  • Hizmetin iyileştirilmesi ve/veya özelleştirilmesi için,
  • Sizi tanımlamak ve hizmeti size özeleştirmek için,
  • Sizi tanımak ve dolandırıcılığı önlemek için,
  • Destek sağlamak için,
  • Kişisel Verilerinizi, bizden bunu talep ettiğiniz takdirde veya yasal olarak yükümlü olduğumuz durumlarda, üçüncü şahıslara iletmek.

  

B. Kişisel Verilerin üçüncü şahıslara iletilmesi

Kişisel Verilerinizi üçüncü şahıslara satmıyor veya kiralamıyoruz. Bununla birlikte, Ücretli Hizmetlerle ilgili (ödeme sağlayıcıları aracılığıyla ödeme yapmak gibi) gerekli olduğu durumlarda, Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflara sağlayabiliriz.

Uygun olduğunu düşündüğümüz şekilde Hizmet'in bu tür amaçlar için üçüncü taraflarca kullanımı hakkında "Toplu Anonim Veriler" sağlayabiliriz. "Toplu Anonim Veriler", size geri gönderilemeyen ve bu nedenle Kişisel Veri olarak sayılmayan verilerdir. Örneğin, Kullanıcıların Hizmeti nasıl kullandığını daha iyi anlamak için toplu anonim verileri kullanabiliriz.

Üçüncü bir tarafa geçtiğimiz, üçüncü tarafla birleştiğimiz veya yeniden yapılandırmaya tabi olduğumuz durumda,

Kişisel Verileriniz de üçüncü kişilere açıklanabilir ve/veya bu üçüncü kişiye devredilebilir. Bu üçüncü taraf, Kişisel Verileri ve bize sağladığınız diğer bilgileri kullanmaya devam etme hakkına sahip olacaktır.

Kişisel Verilerinizi, iyi niyetle, aşağıdaki durumlarda;

  • Mahkeme kararı,
  • Halen devam eden adli işlem,
  • Cezai veya sivil mahkeme celbi,
  • Kolluk kuvveti makamları tarafından verilen diğer yasal işlem,
  • Taleplere uymanız gerektiğine inandığımız yerlerde yasal hakları kullanma veya yasal iddialara karşı savunma yapabilme amacı ile ifşa edebiliriz.

4. Kişisel Verilerin işlendiği yerler

Hizmet kapsamında işlenen verilerin tutulduğu veri merkezleri değişik bölgelerde bulunmaktadır. Türkiye, İrlanda, Hollanda ve bunlarla sınırlı olmamak üzere diğer Avrupa Ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri bölgelerinde yer alan barındırma hizmetleri kullanılarak sağlanmaktadır. Bununla birlikte, işlenen Kişisel Veriler, bu ülkeler ve bölgeler dışında bir ülkede bulunan muhafaza sunucularına aktarılabilir ve depolanabilir. Kişisel Verilerinizin güvenli bir şekilde ve bu gizlilik politikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlamak için makul ölçüde gerekli tüm adımları atacağız.

5. Kişisel Verileri korumak için hangi güvenlik önlemleri uygulanmaktadır?

Verilerinizin güvenliği ve diğer Kullanıcıların güvenliği bizim için çok önemlidir. Kişisel Verilerinizi kayıp ya da herhangi bir yasadışı işleme karşı korumak için teknik ve organizasyonel önlemler aldık. Şu tedbirleri uyguladık: sunucularımızı güvenlik duvarları, SSL bağlantıları ve gerekmesi halinde hassas verilerin şifrelenmesi yoluyla koruması gibi.

6. Üçüncü şahıslarla ilgili sorumluluk sınırları

Hizmetimiz üçüncü taraflar tarafından sunulan hizmetler, ürünler ve/veya ortakların, reklamverenlerin ve diğer üçüncü tarafların web sitelerine veya hizmetlerine köprüler içerebilir.

Tarafların, bu üçüncü tarafların içeriği, web siteleri veya hizmetleri üzerinde herhangi bir kontrolü veya etkisi yoktur. Üçüncü kişi web sitelerinin ve hizmetlerinin kullanımı için farklı gizlilik politikaları uygulayabilir. Bu Gizlilik Beyanı, yalnızca Hizmeti kendi amaçları doğrultusunda kullanmanız yoluyla elde edilen Kişisel Verilerle ilgilidir. Taraflar, üçüncü taraf web sitelerinin ve hizmetlerin içeriği, uygulamaları veya işletilmesi ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

7. Kişisel Verileri Görüntüleme ve Silme

Uygulamayı kullanarak toplanan kişisel bilgilerinizi sildirmek veya maskelemek için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kimliğinizi doğrulamak için ek bilgi sağlamanız istenebilir.

8. Çocuk gizliliği

Çocuklarla ilgili kişisel bilgiler bilerek veya kasıtlı olarak toplanmamaktadır.

9. Güvenlik

Kişisel bilgilerinize saygı duyuyoruz ve onları kaybolma, yanlış kullanım veya değişikliğe uğramaktan korumak için adımlar atıyoruz.  Uygun olduğunda, bu adımlar güvenlik duvarları, saldırı tespit ve önleme sistemleri, benzersiz ve karmaşık şifreler ve şifreleme gibi teknik önlemleri içerebilir.  Ayrıca, veri toplama yükümlülükleri hakkında personelin eğitilmesi, veri olaylarının ve risklerinin tanımlanması, personelin kişisel bilgilerinize erişimini kısıtlama gibi organizasyonel ve fiziksel önlemleri ve kullanılmadığı zamanlarda belgelerin uygun şekilde güvenliğini sağlamak da dahil olmak üzere fiziksel güvenliği sağlamaktayız  

10. Bu Gizlilik Bildiriminde Yapılan Değişiklikler

Bu Beyan, herhangi bir zamanda güncellenebilir. Taraflar, Gizlilik Bildirimi'nin güncellenmiş bir sürümünü Hizmet aracılığıyla yayınlayacaktır. Gizlilik Bildirimi'nde yapılan değişikliklerden haberdar olmak ve Kişisel Verilerinizi nasıl koruma altına alacakları konusunda bilgi sahibi olmak için bu sayfayı zaman zaman kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu Gizlilik Bildirimini periyodik olarak gözden geçirmenin ve güncellemeler hakkında bilgi sahibi olmanın sizin sorumluluğunuzda olduğunu kabul ve taahhüt etmektesiniz.

Bu Bildirimde yapılan değişikliklerin herhangi birine bağlı kalmayı kabul etmektesiniz. Değişiklik yürürlüğe girdikten sonra Uygulamayı kullanmaya devam etmeniz, değiştirilen Bildirim'i kabul ettiğinizi gösterecektir. Değiştirilen Bildirimi kabul etmiyorsanız, Uygulamayı kaldırmanız ve daha fazla kullanmaktan kaçınmanız gerekir.

11. Herhangi bir sorunuz ya da açıklamalarınız varsa ne yapacaksınız?

Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa, lütfen birincikart@incigsyuasa.com adresine e-posta göndererek bizimle iletişime geçin.

 

Bu Gizlilik Bildirimi son olarak 3 Ocak 2019 tarihinde güncellendi.